Brynäs avgjorde i förlängningen

Publicerad 2012-04-12

Johansson matchhjälte när Brynäs vann med 3-2

Brynäs har kopplat greppet om SM-finalen mot Skellefteå. Martin Johansson avgjorde till 3-2 två minuter och tre sekunder in i sudden.

– Riktigt fint, det är skillnad på 1-1 och 2-0 i matcher. Vi är ett starkare lag än Skellefteå, säger Johansson till TV4.

Brynäs följde upp 6-3-segern på bortaplan mot Skellefteå i första matchen med att vinna den andra på hemmaplan. Men den här segern satt hårt inne. Brynäs tog visserligen ledningen i den första perioden sedan Johan Larsson elegant rundat målburen och serverat backen Jörgen Sundqvist, som gjorde sitt tredje mål för säsongen.

Efter en snabb omställning i andra perioden kunde Skellefteå kvittera till 1-1 sedan Oscar Lindberg spelat fram Niclas Burström framför mål.

Sen kvittering

När matchen stod och vägde i början av tredje perioden dundrade Daniel Widing in 2-1 till Brynäs med ett slagskott i krysset. Pucken satt stenhårt ovanför Skellefteås målvakt Joacim Eriksson som knappt hann reagera.

Men Skellefteå kom tillbaka ytterligare en gång. Med drygt en minut kvar av tredje perioden tryckte Pierre-Edouard Bellemare in 2-2 och matchen gick till sudden.

Då klev Martin Johansson fram och satte det avgörande målet på en retur.

– Vi ska njuta av den här segern. Vi är ett starkare lag och jobbar tillsammans hela matchen, säger Johansson.

1999 vann Brynäs SM-guld senast. Nu är laget på god väg mot ytterligare en titel.