Jimmie Ölvestad gjorde 3-2 efter 79 minuters spel.

Nu är det kört för Linköping.

Oj, vilken utvisningsfest det blev i Hovet på påskafton.

I alla fall i matchens inledning och första del.

Efter 27 minuter av matchen hade domarna Vinnerborg/Persson hittat 11 utvisningar och matchbilden var stereo-typ och trist där lagen bytte powerplay med varandra.

LHC trivdes bäst

Och det var Linköping som trivdes bäst med den utvecklingen av matchen. För det första var Fredrik Norrena sådär snuskigt bra i boxplay och alla skott hamnade i magen på honom, ett bra tecken för en målvakt.

Sedan var Linköpings powerplay något vassare än Djurgården och i den första perioden visade Tony Mårtensson och Jan Hlavac vilka världsspelare de är och 0-1-målet var som tagen ur ABC med Tommy Boustedt hur man spelar powerplay.

Snabb pass bakifrån mål och ett lika snabbt avslut, en isare som Wesslau var chanslös på.

Starkt av Djurgården

Under hela matchen var Linköpings försvar mycket stabilt och när sedan Tony Mårtensson gjorde 0-2 på en spelvändning var det godnatt.