Per Ledin: ”Siktar fortfarande på SHL”

40-åringen klar för Boden i hockeyettan

Av: Tomas Ros

Publicerad:
Per Ledin.
Foto: BILDBYRÅN
Per Ledin.

Per Ledin, 40, är tillbaka.

I Boden och hockeyettan.

– Vi skriver kontraktet match för match. Jag vill fortfarande högre upp i seriesystemet, säger legendaren.

För snart tre månader sedan fyllde Per Ledin 40 år.

Dags att varva ned och göra något förutom att spela ishockey? Glöm det.

Sveriges Jagr ger inte upp.

– Jag har mycket kvar att ge. Jag känner att benen spritter och att det finns mycket hockey kvar i mig. Jag siktar fortfarande på SHL och vet att jag kan spela där, säger Per Ledin.

Var på gång till Piteå

Han har tränat och matchat med moderklubben Brooklyn Tigers och varit på gång till Piteå. Nu blir det Boden som blir Ledins första riktiga klubb den här säsongen. I Boden återförenas han med sina gamla lagkamrater från Luleå; Robert Nordberg, Petter Lasu Nilsson och före detta målvakten Daniel Larsson, som ingår i ledarstaben runt laget.

– Min och ”Nobbe” och Petters historia går långt tillbaka. 1996, när Luleå vann guld, stod jag och firade med dem. Sedan har vi spelat ihop också. Det ska bli jättekul att få spela under dem, säger Ledin.

Boden har varit inblandat i många incidenter på isen senaste tiden. I oktober tacklades backen Tommy Wargh illa av en Teg-spelare och fick åka ambulans till sjukhus. Wargh hånades senare av motståndarna, bland annat via en video som spreds på sociala medier.

”Ska bli kul att möta Piteå”

I våras urartade matchen mellan Boden och Piteå. Piteås målvakt Joel Vännström blev överkörd av Bodens Albin Eklund. Vännström fick föras till sjukhus med misstänkt hjärnskakning och efter matchen haglade illasinnade kommentarer mellan lagens tränare.

Det lär inte bli lugnare i kommande matcher mellan lagen efter att Ledin ratat Piteå för just Boden.

– Ja, det ska bli kul att möta Piteå. Kontraktet är match till match med Boden. Jag kan bryta det när jag vill och skriva på för SHL, säger Ledin.

Första matchen för Ledin blir på fredag och för motståndet svarar Kalix.

Publicerad:

LÄS VIDARE