Sågade FBK och avgjorde matchen

Uppdaterad 2011-03-13 | Publicerad 2011-03-12

Granström: Färjestad spelar som ett italiensk fotbollslag

Jonathan Granström var rejält irriterad och anklagade motståndaren Färjestad för att ”spela som ett italienskt fotbollslag” efter två perioder.

En och en halv period senare stod Granström som hjälte efter 4-3-målet i förlängningen.

Mikael Johansson vallade in två mål via Brynäs-försvarare men hann också med att ”stjäla” en utvisning efter att ha fallit billigt över Lars Jonssons klubba. Det, och flera andra ligga FBK-spelare, fick Brynäs att gå i taket.

”Bryter lårbenet varje gång”

Hårdast i sin kritik var Jonathan Granström som flera gånger var framme hos domare.

– Det jag är förbannad på är att de är som ett italienskt fotbollslag. De ligger varenda jävla gång, De bryter lårbenet varje gång de får en tackling men står upp igen två sekunder efter att domaren blåst. Jag tycker det är fantastiskt, säger Jonathan Granström.

Johansson, som låg bakom alla Brynäs mål, var den som skapade störst irritation hos Granström.

Hjälte i förlängningen

– Micke Johansson har ju brutit benet fem gånger hittills.

Blir det fler brutna ben?

– Det blir det säkert om det fortsätter så här.

Några hämnd-aktioner blev dock inte utan Granström lade energin på spelet istället. Det kom att löna sig.

8:48 in i förlängningen satte 25-åringen matchavgörande 4-3 på ett direkt skott. En skön revansch för Granström och ett livsviktigt mål för Brynäs som nu reducerar i matchserien till 1-2.