Sänktes av smällen – får kritik av Wikegård

Publicerad 2012-09-22

”Förstår inte varför han inte spänner upp sig”

Jari Tolsa blev stor matchvinnare när Frölunda slog Färjestad med 3-2.

Men den stora snackisen efter matchen var Joel Lundqvists matchstraff för smällen mot Anton Grundel.

– Jag tror att domarna blir rädda och tar det där, säger experten Petter Rönnqvist i Cmore.

Jari Tolsa.

Färjestad och Frölunda möttes två gånger i European Trophy, men det var matcher som inte var i närheten av den här.

Hög fart, bråkigt och några underhållande mål på det. Matchen blev en tidig pärla i elitserien under lördagskvällen.

Störtade fram

Doug Lynchs inledning i målprotokollet var rakt och enkelt. Kanadensaren, som störtade fram, slog in 1–0 på en returpuck bakom Alexander Salák i Färjestadskassen.

Mathias Olimbs fullträff i den andra perioden var riktigt stilfullt. Frölundaspelaren klev in i luckan, i numerärt överläge, och vispade in pucken högt i nättaket.

Då var Frölunda på väg mot en säker seger, men Färjestad insåg allvaret och höjde sitt spel avsevärt. Efter mängder med målchanser och studspuckar runt mållinjen hittade Ole-Kristian Tollefsen rätt med ett handledsskott från blå.

Även Ville Lajunen flippade mot mål och en skymd Julius Hudacek fick ännu en gång kapitulera.

Snackisen: Lundqvists matchstraff

Därefter vände matchbilden igen och 16.35 in i den tredje perioden fick Frölunda utdelning efter ett långt anfall. Jari Tolsa var sist på pucken efter kalabalik framför FBK-kassen.

Med bara sekunder kvar av matchen fick Frölundas Joel Lunqvist matchstraff efter en kollision med Anton Grundel i mittzonen. Smällen tog illa på Färjestad-spelaren som blev liggande.

– Han ser ju. Jag förstår inte varför han inte själv spänner upp sig. Han åker löst in i en hård Lundqvist. Det ska bli intressant att se hur de tar det där vidare, säger experten Niklas Wikegård i Cmore.

Även Petter Rönnqvist anser att matchstraffet var felaktigt.

– Jag tror att domarna blir rädda och tar det där. Men det var inget fult. Absolut inte.