Ungtupparna bakom segern

Djurgårdens ungdomkedja, med Marcus Krüger i spetsen, gav Frölunda en riktig stjärnsmäll.

Så långt obesegrade Frölunda var helt under isen och förlorade med 1-5.

– Krüger är den smartaste spelare jag sett på många år, säger Hardy Nilsson i PPV.

19-årige Marcus Krüger, tillsammans med kedjekamraterna Jacob Josefsson (18 år) och Andreas Engqvist (21), hade lekstuga med Frölundas stjärnnamn. Formationen hyllades stort av Hardy Nilsson efter matchen.

– Josefson visade redan ifjol att han är en fantastisk spelare och Krüger är en av de smartaste spelarna jag sett på många år.

Men vid 1-0-målet behövde Djurgårdarna knappt röra pucken.

Backen David Printz sköt ett löst skott som Johan Holmqvist i Frölundas mål inte hade några problem att rädda.

Men pucken studsade upp framför ”Honken”, som försökte vispa undan den med sin klubba. Holmqvist fick dock felträff och pucken gick i en båge – in i eget mål.

Misstag av Holmqvist

Tre minuter senare ökade Djurgården på till 2–0 i numerärt överläge. Målskytt: Marcus Krüger.

Sedan var det Holmqvist tur att stå i fokus igen när han släppte in en fladderpuck från Christian Eklund. Kyle Klubertanz fortsatte utklassningen med sitt 4-0 efter riktigt ryss-spel.

18-årige Jacob Josefsson gled in i zon, assisterade Krüger som släppte pucken mellan sina egna ben till Klubertanz som avslutade distinkt. Hemmpubliken buade kraftigt och Frölunda-tränaren Ulf Dahlén protesterade då de ansåg att Josefson var offside när han gled in baklänges med pucken över blå.

Frölunda utbuat

Men målet gokändes och Djurgårdens uppvisning fortsatte. Andreas Karlsson kunde visserligen reducera men sedan var det dags för, ja gissa vem.

Marcus Krüger vann pucken bakom mål och assisterade till Andreas Engqvist som, glidande in i slottet, satte upp pucken i nättaket.

Frågan är hur långt årets Djurgården kan gå med sin nya superformation?

– Vi får se hur mycket de orkar. Jag spelar dem i förstafemman och min förhoppning är att Per Mårts ska skona dem från en del träningsmatcher i U20-landslaget. Det räcker att de leder förstafemman i Djurgården, säger Hardy.

Många av de 10 102 valde att lämna arenan redan efter målet, med drygt sex minuter kvar och de resterande buade ut sitt Frölunda efter matchen.