Oskarshamn tvingar fram ett avgörande

Karlkvist klev av skadad

Uppdaterad 2023-03-14 | Publicerad 2023-03-13

Det blev en förlängningsrysare mellan Oskarshamn och Luleå.

Då klev Lukas Pilö fram och avgjorde efter nästan 77 minuter spel och tvingade fram en helt avgörande åttondelsfinal.

– Nu är det bara hem och sova, säger matchhjälten.

Vid seger ikväll hade Luleå kvalificerat sig till kvartsfinal mot Växjö.

Men så blev inte fallet.

3–3 efter fulltid innebar att förlängning fick avgöra den andra åttondelsfinalen mellan Oskarshamn och Luleå.

Masserade

Efter drygt 16 minuters spel fick Lukas Pilö läget i slottet och skickade in avgörandet, 4–3, bakom Joel Lassinantti.

– Jävligt surt. Bara ladda om imorgon, ny fajt, gormar Oscar Engsund i C More.

Men det hela föranleddes av att gästerna i princip ägnat hela förlängningsspelet i Oskarshamn zon och verkligen masserat hemmalaget så de knappt orkade ta sig ut i båset.

– De fick långa anfall på oss. Men vi krigar bra i försvaret tycker jag. Vi har skickliga spelare, så får vi en chans kan den sitta. Nu är det bara hem och sova, säger matchhjälten i C More.

Smolken i smålänningarnas bägare var att storstjärnan Patrik Karlkvist tvingades utgå djupt in i matchen efter att ha fått ett skott i huvudet. Han kom sedermera inte tillbaka i matchen.