Mardrömmen för Brynäs: Stjärnan borta tills vidare

Med en vecka kvar till premiären har Brynäs fått ett tufft bakslag.

Klubben meddelar att kaptenen och lagets största stjärna Johan Larsson är skadad.

”Han har ådragit sig en överkroppsskada och blir borta från träning den närmaste tiden”, meddelar Brynäs.

Det två giganterna Djurgården och Brynäs spelade genrep på Hovet inför Hockeyallsvenskan.

I mitten av den andra perioden var det Albin Grewe som tacklade Johan Larsson i en offensiv forechecking.

Den 31-årige centern gjorde något byte till, men vilade de sista minuterna av perioden och utgick i andra periodpausen.

– Jag vet faktiskt inte om det var en smäll not huvudet eller om det är en överkroppsskada av något slag, sa huvudcoachen Niklas Gällstedt till Gefle Dagblad efter matchen.

Ett kostsamt genrep

Brynäs tog ledningen i matchen tre gånger om, 3–2 av Anton Rödin gjordes så sent som drygt fyra minuter kvar av tredje perioden.

Daniel Brodin kvitterade för Djurgården knappt två minuter senare och Kevin Karlsson gav hemmalaget segern med 4–3 exakt 30 sekunder in på förläningen.

Det var ett genrep med mycket känslor när lagen positionerade sig inför ligastarten.