Efter tre mål blev målvakten Scott Munroe utbytt.

För första gången fick Scott Munroe chansen i slutspelet.

Men efter två tabbar i andra perioden byttes han ut.

– Oron kanske börjar sprida sig i båset och då är det helt rätt att byta in (Teemu )Lassila, C Mores expert Arto Blomsten.

Växjö har satsat på Teemu Lassila som förstamålvakt hittills i slutspelet. Men efter 3-4-förlusten hemma valde Sam Hallam att ställa Scott Munroe i kassen för första gången.

Det lyckades inte alls.

1-0-målet från Linus Omark i första perioden var visserligen inget att göra något åt, men sen kom två tveksamma ingripanden i tät följd. Först släppte han en retur på en Omark-backhand där Anton Hedman tilläts peta in en billig puck vid första stolpen till 2-0.

"Två enkla puckar"

Och när Växjö precis lyckats vända till 3-2 så släppte han den där första stolpen igen. Den här gången kunde Daniel Mannberg hitta luckan, återigen på passning från Linus Omark. Då, efter 13 minuter av andra perioden, valde Sam Hallam att agera och plocka ut Munroe och sätta in Teemu Lassila.

– Det är två ganska enkla puckar som har gått in, här måste man gå på känsla i Växjö. Oron kanske börjar sprida sig i båset och då är det helt rätt att byta in Lassila, säger Arto Blomsten.

Efter matchen, som Luleå till slut vann med 5-4, förklarade Sam Hallam sitt målvaktsbyte:

– Jag kände väl att både tvåan och trean är puckar som Scott normalt sett städar av ganska simpelt och har han inte sin bästa dag så är det bättre att plocka av honom medan det fortfarande är match, säger Växjö-tränaren.