Viktig seger för Mora inför kvalet

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter en trög första period lossnade det för Mora som vann bottenmötet mot Timrå med 5-3.

Ett mentalt mycket viktigt besked för dalalaget inför det kommande kvalet. 

Det var två extremt formsvaga lag som ställdes mot varandra i den sista SHL-omgången. Inför det här mötet hade båda lagen bara vunnit en av de senaste fem matcherna.

Ingen bra signal inför de båda lagens fans inför stundande kvalspel, samtidigt som det ger hopp för blivande kvalmotståndare från hockeyettan.

Dessutom var detta en match där varken Mora eller Timrå gav något riktigt bra formbesked. Konstigt med tanke på allt som kommer att stå på spel för dem om några veckor. Här finns mycket att tänka på innan kvalspelet drar i gång på allvar.

Michael Haga var delaktig i Moras vändning i den tredje perioden. Arkivbild.
Foto: Ulf Palm/TT
Michael Haga var delaktig i Moras vändning i den tredje perioden. Arkivbild.

"Längtat länge på att få sätta dit första"

I den första perioden glänste Timrås Christoffer Jansson. En talang som under säsongen blivit utlånad från division 1-laget Borlänge till Timrå.

Nu gjorde han sina två första SHL-mål någonsin. Målen gjorde att Timrå gick in i den första periodpausen i ledning 2–1.

– Jag har längtat länge på att få sätta dit den första och att den andra också kom var riktigt kul, sade Christoffer Jansson till C More i pausen efter sina två mål.

I andra perioden var det bara Mora. Dalalaget dominerade stort och skapade långa anfall i offensiv zon som satte stor press på Timrå. Det faktum att Mora vann skottstatistiken med 15–2 visar matchbilden i den andra perioden. Här ska Timrå tacka sin storspelande målvakt Niklas Svedberg för att laget fortfarande var kvar i matchen i andra pausvilan.

Mora ineffektiva i andra

Mora gjorde alltså bara ett mål, då Marek Daloga kvitterade till 2–2 efter 5.23. Att det inte blev större utdelning kan ses som ett nytt exempel på Moras ineffektivitet den här säsongen.

– Lite mer mål vi kanske skulle gjort. Överlag är det ändå en bra period. Vi behöver ta med oss en vinst och en bra känsla när vi ska spela kval, sa Mora Mathis Bromé till C More.

Han var förövrigt mycket bra i den här matchen.

I den sista perioden lossnande det med besked för Mora. Michael Haga gjorde 3–2 efter 2.29 och några minuter senare noterades backen Adam Masuhr för 4-2.

Timrå reducerade visserligen till 4–3 genom Vilmos Gallo, men närmare än så kom de aldrig. Denna kväll var Moras.

Publicerad:

LÄS VIDARE