Modo vände krismötet - på tio sekunder

Uppdaterad 2015-11-19 | Publicerad 2015-11-18

Vann klart på hemmaplan mot jumbon Karlskrona

Det började bra för Karlskrona i krismötet borta mot Modo.

Men hemmalaget kunde i stället vända matchen med två mål på tio sekunder och vinna med klara 5-2.

– Två markeringsmissar är inte okej. Vi måste våga vinna, säger Karlskronas huvudtränare Per Hånberg till C More.

Det var två lag i något av en kris som äntrade isen i Fjällräven Center.

Modo och Karlskrona parkerar på de två jumboplatserna i tabellen och båda lagen var piskade att ta tre poäng.

Det var bortalaget Karlskrona som inledde bäst och skulle också ta ledningen genom Robin Persson efter ett slarvigt uppspel i Modoförsvaret.

Sedan gick det snabbt.

Knappt två minuter senare hade Bobby Butler kvitterat och endast tio sekunder senare kunde Gustav Possler trycka in ledningpucken.

Delikatess från Wilson

Karlskrona fick ingenting att stämma offensivt. Lagets första skott på mål i den andra perioden kom efter drygt 11 minuter när Jesper Olofsson prickade stolpen.

Modo gick istället ifrån till 5-1, där Kyle Wilson avslutade Modos målskytte med en riktig delikatess.

I numerärt underläge tog amerikanen sig in i offensiv zon, tunnlade Karlskrona-centern Riley Holzapfel och svepte upp pucken med en backhand bakom Linus Fernström i Karlskrona-målet

Mattias Guter kunde göra Karlskronas tröstmål i tredje perioden men den fjortonde raka bortamatchen utan tre poäng var ett faktum.

Modo ligger allt jämt kvar på nästjumbo-platsen i SHL, en poäng upp till säker mark.

– Vi fick en tuff start. Men vi lägger oss inte ned för det utan kör på. Vi växer och blir bättre och bättre. Andra perioden var väldigt bra och vi gör några riktigt fina mål, säger Modos tränare Andreas Johansson.