Nyförvärven tog Frölunda till seger

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Succé direkt för nyförvärvet Joel Mustonen, 25.

Belöningen – en veckas stenhård extraträning.

– Det blir nog en jobbig tid för honom, säger Frölundas fystränare Pär Edlund.

Frölundas säsong har gått från illa till riktigt illa, men med två nyförvärv in hoppas sportchefen Fredrik Sjöström ha fått ordning på skutan igen. Och det började bra. Med debut för både backen Mike Weber och forwarden Joel Mustonen vann hemmalaget mot Örebro, efter att just Mustonen inlett målskyttet. Han tog tillvara på en förlupen puck när Örebro åkte och väntade på en avblåsning.

– En enorm boost för självförtroendet. Jag tror inte att de såg att jag kom där bakom målet. Det var tur att de var lite slöa så jag fick peta in den, säger han.

Succé direkt för den förre Örebrospelaren, men målet innebär ingen vila för nyförvärvet. Efter ett tre veckor långt skadeupphåll ligger han en bit efter. Och då får man Frölundas legendariskt tuffe fystränare Pär Edlund efter sig.

– Jag ska visst börja med att cykla ett pass nu direkt efter matchen. Sen får vi se. Det är klart att det saknas mycket när jag bara hoppar in sådär, men det brukar komma tillbaka väldigt snabbt. Ge mig en vecka så ska jag nog vara närapå fullt frisk.

Det lär dock inte bli någon rolig vecka för forwarden.

– Först får vi se vad han har för värden, sen ska vi försöka fylla på där det saknas. Men det blir nog en jobbig vecka för honom, säger Edlund med ett leende.

Vad väntar?

– Utan att gräva ner honom i gruvan så ska vi försöka bygga upp honom. Att bryta ner någon är lätt, men det svåra är att bryta ner och bygga upp. Någonstans får man ju hitta en gräns som fungerar. Men jag tror det blir bra. Mustonen är träningsvillig och har ju vuxit upp i Skellefteå, så han har väl tränat förr. Skönt för honom att han fick göra mål direkt också, det gör att det blir lättare att motivera. Men han får ingen lättare träning bara därför...

Örebro var det spelmässigt bättre laget framför allt i den andra perioden. Men trots 4–10 i skott då gjorde Frölunda 3–0 i mål. Bortalaget fick sen chansen i den tredje perioden, med spel i både fem mot tre och fem mot fyra, men närmare än Jonathan Anderssons sena reducering kom man aldrig.

Publicerad: