Fullt bråk – i periodpausen

Publicerad 2013-01-19

Blodigt slagsmål Skellefteå

Här spårar det ut i seriefinalen.

Under en het match som bjöd på fartfyllt spel och kamp utbröt det fullt bråk i andra periodpausen.

–  Jag tycker att det är bra när matchen innehåller mycket känslor. måste varit kul att se den. Det är så hockey ska vara, menade HV71-tränaren Ulf Dahlén.

Skellefteå dominerade seriefinalen mot HV71 spelmässigt och var på väg att gå in i andra periodpausen med en 4-1-ledning.

Men innan signalen ljöd åkte HV:s Johan Davidsson in i målvakten Joacim Eriksson, som svarade med att sätta upp plockhandsken i ansiktet på Davidsson. När signalen sedan gick åkte Marcus Nilson fram och konfronterade Eriksson – då tände det till rejält och ett fullskaligt slagsmål bröt ut mellan spelarna.

Slogs tills de blödde

De värsta scenerna utspelade sig mellan Marcus Nilson och Skellefteås Martin Lundberg, som båda slogs tills de blödde – och sedan, efter en lång kamp, delade ut vänskapliga klappar.

I andra hörnan låg Pierre-Edouard Bellemare och brottades med Per Ledin tills domaren till slut lyckades separera de två lagen.

HV71:s Nilson och Ledin samt Skellefteås Bellmare och Lundberg åkte alla ut med matchstraff.

– Det är så här vi ska se hockey. Det är känslor, kamp, det är härlig hockey, tyckte Linköpings klubbdirektör Mike Helber i C More-studion.

”En liten fajt”

– Det som händer här i slutet på perioden är att Johan Davidsson får målvaktens handske, en höger, i ansiktet och sen åker ”Mackan” Nilson fram och pratar med han, då kommer nummer 27 (Lundberg) och släpper handskarna, och ”Mackan” har inte fått av sig handskarna. Då blir det en liten fajt där, säger HV-tränaren Ulf Dahlén till C More.

Hela andra perioden var het.

HV71:s Andreas Jämtin och David Petrasek åkte tillsammans med Skellefteås John Klingberg ut på 2+2 efter ett bråk.

Hemmalaget kontrollerade resten av matchen, men med mindre än tio sekunder kvar lyckades Jason Krog stänga målskyttet i matchen med ett tröstmål – 4-2.