Czarnecki jublar trots bara en poäng

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-02

Bara en poäng mot Djurgården trots spel med en man mer i över tre minuter i förlängningen.

Då jublar Niklas Czarnecki.

– Jag måste vara nöjd med poängen, säger Brynäs-tränaren.

Brynäs IF
Niklas Czarnecki. Foto: Pernilla Wahlman

Brynäs jagar en slutspelsplats och hade mer eller mindre säkrat den vid en trepoängare borta mot Djurgården.

Trots det var det Djurgården som inledde bäst. Finaste chansen till ett ledningsmål hade Marcus Nilson på straff, men han stoppades av stolpen.

Oväntat 0–1

I stället var det något oväntat Jonas Nordquist som gav Brynäs 0–1.

Även andra perioden var det Djurgården som inledde bäst och när Andreas Engqvist satte 1–1 på sin egen retur var det mycket som talade för hemmaseger.

Då gjorde Niklas Czarnecki något mycket oväntat – tog timeout, trots att det bara återstod en minut till powerbreak.

– Det var bara ett infall jag fick och det gäller att ta besluten när de kommer till en, förklarar han för Canal Plus.

Timeouten väckte Brynäs-spelarna som lyfte sig och bland annat kunde avgjort matchen på straff (Magnus Kahnberg missade). 1–1 stod sig dock matchen ut.

”Försvarande lag”

I förlängningen drabbades Djurgården av två på varandra följande utvisningar och gav därmed Brynäs ett ypperligt läge att avgörs.

Närmast kom Sebastian Lauritzen med ett skott i stolpen.

Men trots det deppade inte Niklas Czarnecki.

– Jag måste var nöjd med poängen. Vi blir ett försvarande lag och mycket av puckinnehavet är Djurgårdens.