Skellefteå segrade efter drömmål och förlängning

Uppdaterad 2021-01-03 | Publicerad 2021-01-02

Jesper Frödén bjöd på ett drömmål för Skellefteå.

Till slut fick de också med sig segern, men den säkrades inte förrän i slutet av förlängningen.

– Det har känts bra på sista tiden så jag har bra självförtroende nu, säger matchvinnaren Niclas Burström i C More.

Färjestad BK

Det dröjde länge innan det blev mål i matchen mellan Skellefteå och Färjestad. Först i andra perioden öppnade värmlänningarna målprotokollet och trots att det följdes upp av två mål av Skellefteå blev det spännande in i slutminuterna.

Ordinarie tid slutade 2–2 och först i slutet av en händelserik förlängning kunde Niclas Burström säkra extrapoängen. Efter ett försök av Oscar Möller var målvakt Arvid Holm liggandes och utan klubba, vilket öppnade upp för Burström.

Drömmål för Skellefteå

Långt innan dess bjöd Jesper Frödén på ett drömmål, som gav 2–1 till hemmalaget. En fin passning som lurade målvakten Arvid Holm, gav Frödén möjligheten att till synes enkelt lyfta pucken upp i krysset med en backhand.

Men kvitteringen från Färjestad kom så småningom. I slutsekunden av andra perioden såg det ut som att det blev 2–2, genom Albin Eriksson i powerplay. Men den sista sekunden blev några hundradelar för sent.

Signalen i arenan ljöd först efter målet, men i själva verket hade klockan slagit noll innan pucken var inne. Det kunde domarna konstatera efter en videogranskning, och Skellefteås ledning stod sig för tillfället.

Istället fick Jesse Virtanen kliva fram och sätta kvitteringen i tredje perioden. Även om det inte räckte till en seger, räddade han en poäng för sitt Färjestad.