Femte raka förlusten för Luleå

Publicerad 2014-10-25

Luleå öppnade SHL bäst av alla.

Men mot Djurgården kom femte raka förlusten och därmed är man nu långt efter topp tre som rycker iväg.

–  Det är stopp i maskineriet, säger tränare Joakim Fagervall.

Luleå var laget som började SHL-säsongen allra bäst. Efter sex omgångar ledde man serien och efter tio var man bara en poäng efter dåvarande serieledaren Skellefteå.

Sen har det tagit tvärstopp. Luleå hade bara tagit en poäng på de fyra senaste matcherna och mot Djurgården kom nästa smäll.

Andreas Englund gjorde 1-0 i en rörig situation framför Luleåmålet. Jonathan Granström satte kvitteringen i slutet på andra perioden men ännu en gång gick man tomhänta av isen.

”Inte tillräckligt”

Med drygt tre minuter kvar av matchen så slängde Markus Ljungh in en puck mot mål som Mattias Guter styrde in till segerresultatet 2-1.

– Jag får den på skaftet så den går in i krysset, säger Guter till C More.

Joakim Fagervall var nedstämd efter matchen:

– Vi gör ett försök men det är inte tillräckligt. Lite typiskt för hur det ser ut för oss just nu. Det är stopp i maskineriet, säger han.

Djurgården åker hiss

Något enkelt svar på hur förlusttrenden ska vändas har inte Luleåtränaren:

– Exakt hur man ska göra är inte lätt att peka på. Men vi måste vara där hela tiden i varje situation framför kassen. Just nu studsar det lite fel hela tiden, säger han till C More.

Luleå är nu nio poäng från topptrion HV 71, Frölunda och Skellefteå som alla vann i dag.

Djurgården däremot inkasserar andra raka trepoängaren, och fjärde segern på fem matcher, och tar hissen upp i tabellen. Just nu i skrivande stund är man uppe som femma – en poäng före just Luleå.

– Vi ville bryta barriärer med att vinna två matcher i rad. Vi gjorde en bra match och spelade efter våra förutsättningar. Stort beröm till grabbarna, säger Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi.