Publicerad 2015-09-03

Perssons sena kvittering tog laget vidare

Färjestad var illa ute i CHL.
Men ett sekunddrama förändrade allt.
Hemma mot Pardubice kom kvitteringen med 19 sekunder kvar – ett mål som skickar laget vidare till slutspel.

DJUPANALYS: Hans Abrahamsson betygsätter alla lagdelar i FBK

Färjestad är topptippat i SHL.
Men i Europaspelet var klubben ett tag illa ute.
Hemma mot Pardubice agerade Färjestad flera gånger taffligt i försvarsspelet vilket öppnade för tjeckerna att gå upp i både 2–0- och 3–1-ledning.
I det läget var Färjestad på väg att ha spelat bort sig från kvartsfinal, men då kom upphämtningen – från ingenstans.

Sekunddramatik

Med fyra minuter kvar tog Robbie Earl sin egen retur och stötte in 2–3 från nära håll.

– Earl ligger bakom det mesta, ett riktigt bra nyförvärv, säger SVT-experten Mikael Renberg.

Pardubice tycktes kontrollera händelserna i slutminuten, men Färjestad fick en sista chans.
Då kom kvitteringen – med 19 (!) sekunder kvar.
John Persson vispade in 3–3-pucken vilket kastade om läget rejält. Plötsligt blev Färjestad klart för slutspelet och Pardubice utslaget.
– Starkt av Färjestad att komma tillbaka efter två bleka perioder, säger Renberg.

Gulas avgjorde

Matchen gick till en betydelselös förlängning och där visade bortamålvakten Robert Kristan frustration när han skrinnade ut några meter och pucklade på Färjestadsynglingen Rasmus Asplund.
Kristan utvisades och Färjestad avgjorde i det efterföljande powerplay-spelet genom Milan Gulas.