Hett på Hovet – Granath hjälte

Publicerad 2012-10-18

Slagsmål, bortdömda mål, hån från publiken och hetsig stämning präglade första perioden när Djurgården mötte jumbon Karlskrona på Hovet.

Sen klev Elias Granath fram och avgjorde matchen med två mål på 40 sekunder.

– De (Karlskrona) var lite gnälliga, säger matchhjälten.

Det stod 1-0 när Kristofer Ottosson i en tilltrasslad situation lirkade in pucken bakom Oskar Östlund i Karlskrona-kassen.

Hemmapubliken jublade, förgäves skulle det visa sig, då domare David Bergman dömde bort målet på grund av att målburen var ur position.

– Jag förstår inte varför, jag står bara där och har inget med målet att göra, sa inblandade Alexander Wennberg i pausvilan.

”Jag forcerade”

När sedan Elias Granath fullständigt bombade in 2-0 med ett stenhårt slagskott hånades domaren:

Ramsan "Vad ska domaren göra nu" skanderades av Djurgårdens klack.

Drygt en halvminut senare utökade hemmalaget ledningen.

Målskytt?

Djurgårdens specielle matchhjälte - backen Elias Granath.

– Såg att målvakten låg på rygg utan koll på pucken, så jag forcerade och den gick in, säger han.

Bråkmakare Svensson

Matchen mattades av känslomässigt ju mer överlägset Djurgården blev.

Men kvällens store bråkmakare, Karlskronas Jimmie Svensson, lyckades i alla fall tröstmåla för bottenlaget.

Tidigt i den första perioden slogs han med Djurgårdens Christian "Fimpen" Eklund. Duon skrek sedan på varandra från utvisningsbåsen en lång stund och stämningen var upptrissad på Hovet.

Djurgården vann till slut matchen med 4-1 och avancerar till sjunde plats. Karlskrona, som sparkade tränaren Tomas Kempe häromdagen, missade chansen att knappa in på lagen ovanför strecket. Laget leddes i dag av sportchefen Carl-Johan Höök och lagledaren Torbjörn Karlsson.