Frölunda vände efter chockstarten

Av: Hans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:

GÄVLE. Brynäs chockstart hjälpte inte.

Succé-hemvändaren Patrik Carlsson sänkte Gävlelaget och ordnade Frölundas andra raka seger.

– Kul att vara med och bidra, så är det alltid, sedan är det segrarna som är det viktigaste, säger Carlsson som gjorde 2+1 i Frölundas 4–3-seger.

Det hände saker direkt i Brynäs hemmapremiär – och det var hemmalaget som satte an tonen. 

Redan efter 6.29 stod det 2-0 till Brynäs, och båda målen styrdes i mål av två nyförvärv. Först Robert Kousal och sedan Joel Kellman. Två mål som för övrigt videogranskades innan de godkändes. 

Men sedan klev återvändaren Patrik Carlsson in i handlingen och vände matchen. Först fick han assist på Joel Lundqvists reducering. Sedan gjorde han själv kvitteringen innan den första perioden var över.

Och i tredje perioden sköt Carlsson också 3–2-målet.

Tre poäng på två matcher

Patrik Carlsson, som kommit tillbaka efter en säsong i Helsingfors, har levererat direkt i sin återkomst till Frölunda. Mål i första matchen mot Djurgården och två mål och en assist mot Brynäs:

– Fantastiskt kul att vara hemma igen, jag trivs som fisken i vattnet.

Ingen tvekan när Frölunda hörde av sig?

– Nej, det kändes rätt på en gång, säger Carlsson som samtidigt inte ångrar någonting av sin flytt österut:

– Nej, det var nyttigt, tror jag. Trivdes bra i Finland också. Helsingfors är en fantastisk stad och klubb och jag fick stort förtroende. En annan miljö och lite annan hockey tror jag bara har gjort gott.

Två stycken tvåmålsskyttar

Det var inte säkert att Frölundaforwarden skulle hinna bli återställd till SHL-premiären. Efter förra säsongen opererade han axeln:

– Det gick lite snabbare än förväntat. Jag spelade de två sista matcherna av försäsongen, det var en bonus för annars var premiären målet, så rehabben har gått bra., säger han.

Men matchvinnare fick inte Carlsson bli. Ett annat nyförvärv, Brynäs Joel Kellman, kvitterade i slutminuterna med sitt andra mål.

I förlängningen brände först Jesper Boqvist ett friläge innan Ryan Lasch kunde avgöra och ordna Frölundas andra raka seger.

För Brynäs var det andra raka förlusten.

Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!