Då besegrade Färjestad Oskarshamn – efter att ha förlorat de tidigare två matcherna den här säsongen.

Färjestad BK

Färjestad hade förlorat de två tidigare matcherna mot Oskarshamn denna säsong.

Men när lagen återigen ställdes mot varandra blev utfallet annorlunda.

Med en ny målvakt mellan stolparna och en skyttekung i form kunde Färjestad vinna med 3–1.

– Vi spelar bra, har bra fart och skapar mycket. ”Tobbe” kommer in i ett helt nytt lag i mål och gör det grymt bra, säger Marcus Nilsson i TV4 Play.

Lånades in

Men målvakten Tobias Normann fick inte hålla nollan i sin första match i målet.

Med både Max Lagacé och Carl Lindbom skadade tvingades Färjestad agera för att lösa målvaktsfrågan tidigare i veckan.

Lösningen blev att låna in AIK-målvakten Normann, som tvingades kapitulera med drygt fem minuter kvar, då Oskarshamn fick in en reducering.

Skyttekungen slog till

Även om det var toppen mot botten dröjde det ett tag innan Färjestad fick in ledningsmålet. Med 3.15 kvar av den första perioden satte Jonathan Andersson 1–0.

Matchens andra mål kom i mittperioden. Skytteligaledaren David Tomasek prickade in sitt 16:e mål för säsongen i powerplay.

Marcus Nilsson gjorde sedan 3–0 i inledningen av den tredje perioden.

Oskarshamns 3–1-mål gjordes av Johan Johnsson.