LEKSAND. Han gjorde 1–0, 2–0 och 4–0 för Leksand på torsdagskvällen.

Nu är publikfavoriten Carter Ashton, 29, muntligt överens om ett flerårsavtal med Leksand.

– Han är en av Europas bästa spelare framför kassen, hyllar tränaren Björn Hellkvist.

Brynäs IF
Leksands IF

Ashton värvades mitt under säsongen till Leksand och har gjort succé.

10 mål inför matchen mot Brynäs på torsdagskvällen och innan den första perioden var över hade han gjort två mål.

Båda målen kom i den första perioden.

Carter såg mycket pigg ut och avslutade med att styra in 4–0 fyra minuter före slutsignalen. Totalt 13 mål på 22 matcher för den gängliga forwarden.

Kanske var det ett lukrativt kontraktförslag från Leksands IF som var moroten.

Enligt vad Sportbladet erfar är nämligen kanadicken och Leksand överens om ett flerårsavtal.

– Inga kommentarer, säger general manager Thomas Johansson.

Flera har förlängt

I och med förlängningen med Ashton har Leksand en bra grund inför kommande säsong med både Carter Camper och Carter Ashton med nysignerade kontrakt.

Likaså har speedkulan och succéspelaren Fredrik Forsberg samt backgeneralen Jonas Ahnelöv förlängt med dalalaget.

4–0 blev till slut resultatet i matchen och det innebär att Leksand nu vunnit samtliga matcher mot Brynäs i grundserien och det har aldrig hänt tidigare, enligt statistikgurun domarna.se. Leksand vann samtliga matcher i slutspelsserien 1974, men det var som sagt inte en grundserie.

Ashtons 4–0 kom på en styrning framför målet och tränaren Björn Hellkvist hyllar kanadickens förmåga att alltid stå rätt vid målvakten.