Täcker skott – träffas i ansiktet

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-30

Jonas Frögren började blöda ordentligt

Precis i slutet av den andra perioden skulle Färjestads backveteran Jonas Frögren täcka ett skott.

Han träffades i huvudet och började blöda kraftigt.

Backen fick sy tio stygn – men hoppas spela mot Brynäs redan på torsdag.

Färjestad tog ledningen efter 7.38 på den första perioden mot Linköing i tisdagskvällens match.

Mikael Johansson spelade fram till Pelle Prestberg som skickade in pucken i mål.

I slutet på perioden bäddade Jonas Junland för Linköpingskvittering. Han slarvade bort pucken som Sebastian Karlsson fångade upp och satte i mål.

Den andra perioden förblev mållös.

Blodet rann

Men med fem sekunder kvar av mittperioden försökte Linköpings Magnus Johansson med ett skott från blå. Ett skott som Jonas Frögren täckte – med huvudet.

Pucken träffade honom vid ena ögat och han började blöda kraftigt.

Läkarna kom ut på isen och försökte stoppa blödningen med papper till att börja med och Frögren lämnade isen.

Frögren kom sedan inte till spel i den trejde perioden.

Straffavgörande

En period där vardera lag bjöd på varsitt mål. Först gjorde Magnus Johansson 2–1 till Linköping efter 9.25, knappt två minuter senare hade Christian Berglund kvitterat.

Efter fulltid stod det 2–2 och matchen gick till förlängning och därefter straffar.

Ett straffavgörande som Färjestad vann. Avgörande straffen gjorde Christian Berglund som grundlurade Fredrik Norrena i Linköpings-målet.

– Det roligaste som hänt hittills, säger Berglund om sitt straffmål till Canal Plus och hyllar sina lagkamrater.

– Alla killarna sliter järnet. Jonas Frögren går in och täcker med huvudet.