Linköping dalar i tabellen efter ny förlust

Publicerad 2015-11-21

Linköping är inne i en formsvacka.

Mot Färjestad kom man aldrig tillbaka efter Daniel Rahimis matchstraff – som tränaren Dan Tangnes var tveksam till.

– Jag vet att syftet inte var att skada någon och jag kan inte se något fel på tacklingen, säger Dan Tangnes i C More.

Färjestad, i en formsvacka med bara en seger på fem matcher, fick göra matchens första mål genom Johan Ryno, via handsken på Marcus Högberg, 6.12 in i den första perioden.

Men gästernas replik kom snabbt. 19-årige Erik Brissle, talangen som är en egen LHC-produkt, gjorde sitt andra mål för säsongen när han sköt in pucken som serverades av Garrett Roe.

Matchstraff på Rahimi

Men det var hemmalaget som spelade bäst ishockey – och höll sig på isen. Mikael Johansson gjorde 2–1 i slutet av den andra perioden och i början av den tredje åkte Daniel Rahimi på matchstraff för en tackling mot Joakim Nygård.
– Jag hoppas att det går bra för Någård. Men jag vet att syftet inte var att skada någon och jag kan inte se något fel på tacklingen, säger Dan Tangnes i C More.

Färjestad upp till fjärdeplats

Linköping hämtade sig aldrig, och istället kunde Rasmus Asplund punktera matchen genom att göra 3–1.

– Jag bara vispar in den, säger han i C More.

En viktig seger för Färjestad som efter tre raka förluster nu klättar i tabellen, förbi Linköping, upp till en fjärdeplats.

– Det är en tuff period, vi får kriga oss igenom detta, säger Tangnes.