Jacob Josefson avslutar karriären

Jacob Josefson lägger skridskorna på hyllan.

Efter skadeproblematik tvingas nu centern att avsluta ishockeykarriären.

– Med tiden så har jag insett att det är det enda rätta.

Jacob Josefson hölls borta från spel hela den gångna säsongen på grund av återkommande hjärnskakning.

Nu tvingas 31-åringen att lägga skridskorna på hyllan.

– Som många vet har jag varit borta från ishockeyn en längre tid på grund av skador och därför fått tagit beslutet att avsluta min karriär som ishockeyspelare, säger han till Djurgårdens hemsida.

Josefson har under sin aktiva hockeykarriär representerat New Jersey Devils och Buffalo Sabres i NHL men valde inför säsongen 2018/19 att vända hem till Djurgården. Där tog han sig, innan utlandssejouren, genom föreningens juniorled hela vägen till A-laget.

– Det har varit ett väldigt tufft beslut att ta, men med tiden så har jag insett att det är det enda rätta. Jag vill rikta ett stort tack till Djurgårdens IF och till världens bästa supportrar, ni kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta.

På meritlistan har Josefson bland annat JVM-silver, SM-silver samt blivit utsedd till SHL:s mest värdefulla spelare säsongen 2018/19.

Aktuell för Hockeyettan

Tidigare har Eskilstuna Kuriren avslöjat att Jacob Josefson är aktuell för en tränarroll i Hockeyettan-laget Eskilstuna Linden.

– Eftersom han har flyttat hit till stan, så vi har tagit en kontakt och det pågår diskussioner, men han har inte skrivit på något kontrakt. Men absolut, det kanske händer saker snart, säger Mats Andersson, lagledare för Linden, till Eskilstuna Kuriren.

Djurgårdens sportchef K-G Stoppel ser dock gärna att Josefson är kvar i föreningens organisation.

– Naturligtvis ska han först gå tillbaka till ett fungerande normalt liv, därefter finns det som sagt olika dialoger som får växa fram med tiden. Jacob Josefson kommer säkerligen att finnas kvar Djurgården Hockey i någon roll framöver, säger han till klubbens hemsida.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!