Örebro gav Timrå fjärde raka förlusten

Publicerad 2021-10-14

Först förlängde forwardsduon kontrakten – sedan levererade Elias Ekström och Oliver Eklind direkt när de inledde målskyttet i mötet med Timrå, som Örebro till slut vann med 3–0.

– Det är skönt att målnollan sprack, sade Ekström.

Elias Ekström klev in i Örebros SHL-lag förra säsongen och kom då upp i fem poäng, fördelat på två mål och tre assist i grundserien. Denna säsong har 20-åringen från Hällefors redan svarat för fyra assist och på torsdagskvällen fick han även göra sitt första SHL-mål för säsongen – och alltså sitt tredje i karriären.

Men hans Örebro som satsar hårt mot klubbens första SM-guld har haft en trög start och hamnat i botten – mot Timrå tog däremot Närkegänget andra raka hemmasegern inom loppet av två dygn i Behrn arena.

Redan efter nio minuter klev Oliver Eklind och Elias Ekström fram och levererade, bara några timmar efter att de förlängt kontrakten med Örebro. I onsdags sajnade Elias Ekström nytt treårskontrakt och under spelarpresentationen strax innan matchstart meddelade speakern att Oliver Eklind förlängt sitt kontrakt med två år.

Eklind hittade fram till Elias Ekström som sin tur tryckte in första målet från slottet bakom Timrås målvakt Sami Rajaniemi.

”Har något på gång”

– Jag har haft många lägen innan. Det är skönt att målnollan sprack nu, sade Elias Ekström till C More.

– Jag har varit här de fem senaste säsongerna och vill gärna fortsätta att utvecklas här.

Hans kedjekompis var inne på samma linje:

– Det känns som att Örebro har något på gång här, och då vill man vara med på den resan, sade Oliver Eklind till C More.

Spikade igen

Örebro kom ut piggt och tog över totalt i början av den andra perioden när laget radade upp målchanser mot Sami Rajaniemi som spikade igen gästernas kasse.

Men i slutet av perioden krutade till sist Kristian Näkyvä in 2–0 från backposition.

– Vi börjar bra, kommer ut starkt och skapar på dom. Jag vet inte vad som hände i slutet riktigt, de fick lite momentum då, sade Oliver Eklind till C More efter andra perioden.

I tredje perioden kunde sedan Rasmus Rissanen pricka in 3–0 i tom kasse och nykomlingen Timrå åkte på fjärde raka förlusten.

Kristian Näkyvä gjorde Örebros 2–0-mål mot Timrå. Arkivbild.