Nionde förlusten på tio senaste matcherna för Djurgården

Publicerad 2021-10-23

ÖREBRO. Djurgården hade ledningen halvvägs in i tredje perioden men tappade till en ny förlust.

Det var den nionde förlusten på de tio senaste matcherna för krislaget.

16-årige Leo Carlsson avgjorde i förlängningen för Örebro efter fortsatt nytt stort förtroende.

Det blev ännu en gång en mardrömsstart för Djurgården när Robin Kovacs gjorde 1–0 efter 42 sekunder.

Efter det blev det ytterligare ett nytt psykologiskt jobbigt baklängesmål när Jani Lajunen gjorde 2–1 med 41 sekunder kvar av första perioden.

– Det var en orolig start med bakängesmål direkt, säger centern Filiph Engsund.

– Det är tufft att släppa in mål i första bytet, säger huvudcoachen Barry Smith.

Tunga skador

Filiph Engsund gjorde sitt första mål i Djurgården och Marcus Sörensen gjorde sitt femte mål för säsongen när han satte en snygg straff.

Det var sedan Filip Cederqvist som gav Djurgården ledningen i den tredje perioden med sitt fjärde mål för klubben.

Det matchavgörande målet för Örebro studsade också in på Paul Carey.

– Vi kämpade bra och krigade ända till slutet, jag kan inte begära så mycket mer av spelarna. Vi har inte den rätta turen med puckstudsarna, säger Barry Smith.

Leo Carlsson.

Djurgården saknade fortfarande backarna Marcus Högström, Tom Nilsson samt forwards Sebastian Strandberg, Linus Videll och Peter Holland.

Jacob Josefson och Manuel Ågren ser sedan tidigare ut att bli borta hela säsongen.

Nu väntar ytterligare två tuffa bortamatcher för Djurgården, mot Frölunda på torsdag och mot Rögle nästa lördag.

Succé för junioren

Leo Carlsson blev matchvinnare för Örebro i spel tre mot tre i förlängningen, innan var det Rodrigo Abols som kvitterade Djurgårdens ledning.

– Jag vet inte vad jag ska säga riktigt, det var magiskt. Jag kommer in mer och mer i det, nu är det bara att köra, säger Leo Carlsson.

I torsdags borta mot Färjestad gjorde Karlstadsonen sitt allra första SHL-mål.

Forwarden är född så sent som den 26 december 2004 och får nu förtroendet i matchavgörande lägen.