Efter superräddningen: ”Ville be honom signera pucken”

Publicerad 2012-12-18

Pickard matchhjälte mot Mora

Matchen mellan Mora och Djurgården stod och vägde vid 3-3 när målvakten Chet Pickard gjorde en jätteräddning på Anze Kopitars friläge – varpå stockholmarna kunde vända och avgöra.

Efter matchen ville han ha en souvenir.

– Jag ville be Kopitar signera pucken, säger Pickard till Viasat.

Det blev en fartfylld hockeymatch när Mora tog emot Djurgården.

Chanserna avslöste varandra men det var hemmalaget som ryckte ifrån.

Sex minuter in i andra perioden dundrade Christofer Schumacher in 3-1 till hemmalaget – då tog Tony Zabel en time out som blev avgörande.

Djurgården vände till 3-3, men när Moras inlånade NHL-stjärna Anze Kopitar fick ett jätteläge i tredje perioden trodde nog de flesta att hemmalaget skulle återta ledningen.

Chet Pickard ville annorlunda och en jätteräddning senare kunde Djurgårdens Dustin Johner avgöra matchen med sitt 4-3-mål.

”Hade lite tur”

Efter matchen var Pickard nöjd med räddningen.

– Vi kollade på Kopitar och (Bobby) Ryans höjdpunkter på bussen, så det var scoutingrapporten. Jag hade lite tur, men läste väl spelet bra. Jag ville be Kopitar signera pucken, skojade målvakten i Viasat Hockey.

Djurgården har nyligen blivit av med sina NHL-stjärnor, men då klev istället gubbarna fram och både Kristofer Ottosson, 36, och Jimmie Ölvestad, 32, noterades för mål.

”Deras målvakt räddar dem”

– Vi behövde bryta av det som hade hänt, vi fladdrade runt på banan. Sen är största anledningen till att vi vinner Chet Pickard, säger Dif-tränaren Tony Zabel till Viasat.

– Deras målvakt räddar dem, konstaterade Moras tränare Patric Werner.

Segern innebär att Djurgården går upp på sjunde plats, kvalplats till kvalserien. Mora ligger kvar på nionde plats, med två poäng upp till strecket.

– Det blir en härlig bussresa hem, menade Zabel.