Petad från JVM – då lossnade det

Uppdaterad 2012-12-22 | Publicerad 2012-12-21

Petad från JVM – då levererar Pontus Åberg, 19, i klubblaget.

När Djurgården besegrade Oskarshamn med 4–0 nätade Åberg för tredje gången på fem matcher.

Pontus Åberg.

Pontus Åberg missade förra JVM på grund av skada och det här året platsar han helt enkelt inte i Roger Rönnbergs trupp.

Men Åberg verkar inte ha deppat ihop alltför mycket – utan har hittat målet i stället.

I kväll inledde han Djurgårdens målskytte mot Oskarshamn då han styrde in Erik Gustafssons skott i power play.

I andra perioden utökade Jimmie Ölvestad med ett rappt dragskott.

Oskarshamn fick ett gyllene läge att komma in i matchen via mot fem mot tre-spel i början av den andra perioden, men målvakten Adam Reideborn storspelade.

I stället kunde Ölvestad bryta igenom och trycka in 3–0. Marcus Sörensen utökade sedan till 4–0.

Almtuna skrällde borta mot Örebro. Gästerna skaffade sig en 2–0-ledning redan i första perioden och höll den matchen ut. Almtuna kravlade sig därmed över strecket och lämnade över näst sista platsen i serien till Tingsryd, som har sämre målskillnad.