Djurgården har greppet om kvalserieplatsen.

Men trots målexplosion och storseger mot Oskarshamn sågade Marcus Sörensen lagets spel.

– Det här håller inte i en kvalserie, säger tvåmålsskytten efter 6-3-segern.

Djurgården hade inga större svårigheter med att hemmaslå Oskarshamn och knipa tre viktiga poäng i förkvalserien.

Marcus Sörensen hade redan i den första perioden gett hemmalaget ledningen med en kylig dragning på ett friläge. Och det var även den 20-årige forwarden som inledde Djurgårdens målshow i den andra perioden som fick publiken på Hovet att trivas.

”Alldeles för dålig”

Men lika trivsamt var det inte i Djurgårdstruppen efter matchen. Trots fyra mål i mittperioden, seger med 6-3 och ett grepp om kvalserieplatsen så sågade tvåmålsskytten Sörensen Djurgårdens uppträdande.

– Defensiven är alldeles för dålig, för mycket slarv och vi tar för många onödiga utvisningar. Nej, det här håller inte i en kvalserie, konstaterade Sörensen.

Späckat schemat

Inte heller sex mål framåt var något att glädjas över, enligt honom.

– Det finns saker att jobba med där också. Som att snabbare på mål och komma till fler avslut, till exempel. Vi måste prata mer och hjälpa varandra, jag tycker inte att vi är tillräckligt bestämda.

Djurgården har nu två poäng ner till förkvalstvåan Örebro och redan på fredag väntar ny hemmamatchen i det späckade schemat, då mot Karlskoga – för att sedan möta samma motstånd borta dagen därpå.

– Det är bara roligt att matcherna duggar tätt, säger Sörensen.