Nej, det är ingen fin trend som Färjestad har just nu.

Inför bortamatchen mot Luleå hade laget tre raka förluster.

Bristning på Prestberg

Men kanske skulle ett trendbrott komma i kväll, då Luleå är ett av elitseriens formsvagaste lag.

Men så blev det inte. Laget förlorade med 2–3 efter förlängningen, en klart rättvis seger för Luleå som var mycket bättre i de två första perioderna.

Förutom en fjärde raka förlsut fick skadeförföljda Färjestad två nya skador att oroas över. Halvvägs in i den andra perioden tvingades Pelle Prestberg lämna matchen efter att ha fått en smäll av Fredrik Styrman. Han haltade ut och såg ut att ha riktigt ont.

– Han har förmodligen fått en bristning, sade tränaren Tommy Samuelsson till Canal Plus.

Vihko avgjorde

Dessutom tvingades även Mikael Johansson lämna matchen, med en lårkaka enligt rapporterna.

Men en poäng fick i alla fall Färjestad med sig efter två mål i den tredje perioden. En förlust blev det dock ändå efter att Joonas Vihko avgjort i förlängningen.

– Vi krånglar till det för mycket, analyserade Tommy Samuelsson.