AVSLÖJAR: Matthew Galajda klar för Djurgården

Publicerad 2022-07-25

Djurgården har hittat sin målvakt.

Enligt uppgifter till Sportbladet är kanadensaren Matthew Galajda, 24, klar för klubben.

Senare under förmiddagen bekräftade klubben värvningen.

Djurgården satsar hårt för att sejouren i hockeyallsvenskan bara ska bli ettårig. En nyckelposition för att det ska lyckas är givetvis målvaktssidan.

Unge Carl Lindbom, 19, har länge varit en av Djurgårdens två målvakter, men sportchef K-G Stoppel har varit på jakt efter ett mer etablerat namn.

Adam Reideborn har varit aktuell men ser ut att bli kvar i KHL där han har kontrakt med CSKA Moskva.

– Han sitter ju fast i sitt avtal och ingenting tyder på att han kommer ur det, sa Stoppel nyligen i en intervju med Sportbladet.

”Reideborn var vårt förstaval”

Till Djurgårdens hemsida säger Stoppel:

– Målvaktssidan är en position där arbetet pågått väldigt länge. Det är ingen hemlighet att Adam Reideborn var vårt förstaval initialt, men ju längre resan gått har vi insett att det inte kommer att vara möjligt för honom att komma loss från sitt avtal i Ryssland.

Enligt uppgifter till Sportbladet är Matthew Galajda klar för klubben, vilket Djurgården bekräftade senare under förmiddagen.

Den 190 centimeter långe och 83 kilo tunge kanadensaren har de fem senaste säsongerna spelat collegehockey, där han fram till den gångna säsongen representerat Cornell.

Senaste säsongen spelade han för University of Notre Dame där han på sina 33 matcher hade imponerande 93,3 i räddningsprocent.

– Jag är mycket glad över att skriva på för Djurgården. Jag ser fram emot att bli en del av den här fantastiska föreningen och inleda min professionella karriär, säger Galajda till klubbens hemsida.

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!