Debut för Ritola – klev av skadad i andra perioden

Seger mot Kosice betyder att västerbottningarna är klara för åttondelsfinal.

Men debuterande nyförvärvet Mattias Ritola tvingades kliva av – skadad igen.

– Han blir borta ett tag, sannolikt några veckor, meddelar Skellefteås läkare Karin Rundblad till Sportbladet.

Ritola i Leksand förra säsongen

Lite överraskande förlorade Skellefteå den första matchen i Slovakien med 3–4. Trots stort hemmaövertag satt det hårt inne även i kvällens returmöte i Skellefteå Kraft Arena.

Skellefteå dominerade de två första perioderna och hade 29–9 i skott. Men det första målet dröjde till slutet av mittperioden. Efter 16.42 kunde Janne Pesonen äntligen spräcka slovakernas nolla, fint framspelad av Jimmie Ericsson.

Skellefteå behövde vinna med två mål för att gå vidare under ordinarie tid. Och med åtta minuter kvar av matchen kunde Terry Broadhurst göra 2–0 inför 2 209 jublande hemmasupportrar. Slutresultatet 3–0 fastställde Pär Lindholm i tom bur.

Ritola spelklar – men skadad direkt

Mattias Ritola gjorde debut i Skellefteå, efter sin långa rehab-period efter knäoperation, men det höll bara i knappt två perioder. Ritola kom inte ut till spel i den tredje perioden och enligt Skellefteås läkare Karin Rundblad handlar det handlar det om ett skott som har träffat illa på den förre Leksandsforwarden.

– Ja, det är en skottskada. Han blir borta ett tag. Inget som har med den gamla skadan att göra, meddelar hon.