– Kul för Mika att han får göra mål, säger tränaren Tomas Montén.

Med tre forwards borta på grund av JVM i Kanada, bestämde sig Djurgården för att låna in den klubblösa Mika Hannula. 30-åringen spelade förra säsongen för CSKA Moskva i KHL, men har under hösten rehabiliterat en skada.

Nu är dock Hannula frisk och han visade direkt att han blir en tillgång för Djurgården.

Ölvestad kvitterade

Efter drygt två minuters spel i den andra perioden sköt Hannula kvitteringen till 1–1 mot Linköping.

Trots att Djurgården dominerade matchen, så tog Linköping sedan återigen ledningen genom Mattias Carlsson. Sent i mittperioden kvitterade dock Jimmie Ölvestad på nytt.

I slutminuterna av den tredje perioden fick så Djurgården ett kanonläge att avgöra. Niclas Hävelid satt utvisad, men trots powerplay lyckades hemmalaget inte få in 3–2-målet.

– Jag tycker att vi gör en riktigt bra match. Surt att vi torskade, säger tränaren Tomas Montén till ppv.

I sudden death var det LHC:s tur att spela powerplay och Djurgården orkade stå emot – tills det återstod fyra sekunder. Då sköt Magnus Johansson in segerpucken.