Publicerad 2014-11-01

Senast de möttes tog Djurgården på sig rånarluvorna och snodde en poäng.

I dag gav Örebro igen – med råge.

– Vi lånade era rånarluvor från senast, säger Örebro-tränaren Kenta Johansson.

Det brukar heta att man inte ska analysera matcher genom skottstatistiken. Men i dag ger den ändå en tydlig bild av Djurgården och Örebro. Efter två perioder mellan Djurgården och Örebro visade statistiken förkrossande 31-5 i skott på mål efter att hemmalaget fullständigt dominerat matchens händelser.

Örebro chockstartade

Målen var dock desto mer jämnt fördelade. Örebro gjort mål i matchens första byte genom Daniel Viksten, sen kvitterade nyförvärvet Alexander Fällström för Djurgården i mitten av första akten. Ledningsmålet, 2-1, dröjde till det 31:a skottet efter 19.48 i andra perioden när Marcus Högström satte en retur på Fällströms skott.

– Ett enormt spelövertag, när man fortsätter pumpa på så kommer utdelningen, sa Sanny Lindström i C Mores studio.

Använde "Säckens" rånarluvor

Men när de här lagens möts är det tydligen svårt att vaska fram en rättvis trepoängare. Senast, i Örebro, hämtade Djurgården upp 1-4 till 4-4 under matchens sista två minuter.

– Jag sa till killarna inför tredje att "nu sätter vi på oss rånarluvorna och försöker sno en poäng", sa Hans Särkijärvi då.

Rånarluvorna verkade dock Djurgården ha glömt kvar i Behrn Arena. För med bara 1,11 kvar klockan så tryckte nämligen Daniel Viksten in sitt andra mål för matchen, med god hjälp av Joakim Eriksson i hemmalaget, och tog matchen till en oväntad förlängning och sedermera straffar.

Där vann Örebro dessutom bonuspoängen efter mål av just Daniel Viksten och Henrik Löwdahl.

"Bingo för oss"

Kenta Johansson var såklart mer än nöjd med att komma från Hovet med två poäng.

– Det bar Julius (Hudacek) mot Djurgården i två perioder, de åt upp oss. Bara ett måls underläge inför tredje perioden kändes som bingo. Sedan lånade vi era rånarluvor från senast, säger Kenta Johansson.

Djurgårdsbacken Marcus Högström:

– Vi ska egentligen inte förlora men vi blir straffade över att vi inte gör mål. Men säsongen är lång och tittar vi på spelet så gör vi en sjukt bra match, men Hudacek stod på huvudet och räddade Örebro, säger han.

Örebro befäster därmed sin plats som fyra i tabellen medan Djurgården blir kvar på sin sjätteplats.