Frölunda allt närmare slutspel

Uppdaterad 2013-01-16 | Publicerad 2013-01-15

Göteborg. Frölunda tappade ledningen tre gånger hemma mot Timrå.

Till slut blev det ändå 4-3 och två poäng efter straffar - och ett kliv upp på ännu säkrare slutspelsmark.

Det ser inte ut att bli särskilt mycket dramatik kring slutspelsstrecket i årets elitserie.

Åttan Frölunda hade 14 poäng ned till slutspelsstrecket inför tisdagens match i Scandinavium, där ytterligare två poäng tickade in på göteborgarnas konto.

Nu passerade Frölunda Brynäs och är ny sjua med 61 poäng i en haltande tabell. Sexton poäng ned till nian AIK är mycket när endast lika många omgångar återstår.

– I och med att vi har ryckt lite så känns det bättre än tidigare, säger Frölundatränaren Kent Johansson.

– Nu klättrade vi i tabellen också. Det vore jäkligt kul att kunna titta uppåt också, men vi har ögonen åt båda håll.

Frölunda började bra hemma mot Timrå, och tog också rättvist ledningen när backen Christoffer Persson efter 5.34 skickade in 1-0 under en avvaktande utvisning.

Men det här var en match där Frölunda skulle tappa ledningen mer än en gång.

Timrå, blekt i första perioden, kom ut som ett nytt lag i andra och kvitterade efter drygt en minut genom Joachim Rohdin. Gästerna fortsatte att dominera även efter målet.

– Vi trodde nog att det skulle gå lättare, vi blev lite bekväma i allt vi gjorde, säger Johansson.

Ändå var det Frölunda som - tack vare ett bra powerplay - gjorde nästa mål när Magnus Kahnberg satte 2-1 i slutet av andra.

Christian Söderström kvitterade tidigt i tredje innan Frölundas Joel Lundqvist lade in en backhand som betydde 3-2 efter 15.02.

– Efter att vi gör 3-2 måste vi kunna stänga matchen, säger Frölundatränaren.

Men icke.

Joachim Rhodin kvitterade drygt en minut senare.

När JVM-spelaren Sebastian Collberg - tillbaka i Frölunda efter utlåning i Örebro - satte 4-3 i straffläggning fanns inte längre någon chans för Timrå att resa sig.

– Vi gör en rätt så okej match över andra och tredje perioden. Men vi hade gärna tagit en poäng till, säger Timråtränaren Tomas Montén.

Timrå, som nu tog säsongens första poäng mot Frölunda, är fortsatt elva på fel sida kvalseriestrecket. AIK och Växjö är sju respektive sex poäng före och har en match mindre spelad.