Pihlström räddade Mattssons jubileum

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-28

Finske nyförvärvet matchhhjälte

Antti Pihlström har presenterat sig för hemmafansen i Karlstad. Nyförvärvet från Nashville avgjorde matchen mot Timrå med sitt kyliga 3-2-mål i mitten av den tredje perioden.

– Jag tycker att vi förtjänade det, säger Jesper Mattsson, som gjorde sin 800:e elitseriematch, till PPV.

Inför matchen talades det mest om Sanny Lindströms återseende av sina gamla lagkamraterna i Timrå. Men det var ett annat nyförvärv som ordnade segern för Färjestad.

Antti Pihlström, senast i NHL-klubben Nashville, skrinnade sig ren och lyfte kyligt in 3-2 i mitten av den andra perioden. Assisten kom från Severin Blindenbacher som även noterades för ett mål.

– Det var skönt och kändes som vi förtjänade det. Vi är det bättre laget men är lite ineffektiva och sedan gör deras målvakt en ruggigt bra match, säger Jesper Mattsson.

”Börjar bli gammal”

Mattsson jublade också lite extra över segern som kom i hans 800:e match för klubben.

– Man börjar bli gammal. Men det är alltid roligt med en milstolpe och framförallt kul med tre poäng.

Färjestad var det bättre laget matchen igenom men hade svårt att få hål på Magnus Åkerlund i Timråmålet.

Men burväktaren hade ingen större hjälp från sina forwards där Daniel Corso och Fredrik Sonntag (genialt assisterad bakom ryggen av Anton Axelsson) var de enda som nätade.