Vägrade byta målvakt – då straffades Timrå

Uppdaterad 2012-01-28 | Publicerad 2012-01-27

Juniormålvakten fick inte komma in – då tappade Lundström in 3–6-målet

På tio minuter släppte Timrå in fem mål.

Ett lämpligt tillfälle för målvaktsbyte, kan tyckas.

Men Timrå vägrade sätta in junioren Rickard Steijer – då tappade Joakim Lundström in ytterligare ett mål när man var på väg att komma ikapp.

– Det var aldrig aktuellt, säger Timrås tränare Tommy Andersson till Sportbladet.

Joakim Lundström har gjort två supermatcher när han har hållit nollan mot först Luleå och sedan AIK, under den nye tränaren Tommy Andersson.

I dag blev det något helt annat. Linköping gjorde fem mål på tio minuter i den första perioden där Lundström räddade blott fem av tio skott.

Ridderwall skadad

Men trots det fick han fortsatt förtroende. Då Stefan Ridderwall är frånvarande på grund av skada, var juniormålvakten Rickard Steijer andremålvakt, men han fick aldrig komma in.

– Nej, det var aldrig aktuellt. Jag vet inte om det var något du tyckte att han skulle ta? Han får försöka ta sig tillbaka som oss andra, säger Tommy Andersson.

Det straffade sig.

Timrå var på väg in i matchen i den andra perioden när man gjorde två snabba mål och gick från 1–5 till 3–5. Men bara en dryg minut efter 3–5-reduceringen avfyrade Niklas Hävelid ett höstlöv från blå – som letade sig in bredvid Lundströms vänstra stolpe.

LHC avancerar

Efter det var Timrå ett slaget lag och Tommy Anderssons korta men ack så fina svit på två raka segrar bröts.

Linköping i sin tur tog den tredje seger på de fyra senaste matcherna och nu avancerar man till ingenmansland i tabellen.