Trots stormen runt Leksand lyckades laget besegra Vita Hästen med 3–1.

– Alltid tråkigt när ledare slutar, men jag har ingen åsikt om timingen, säger tränare Per-Erik "Perra" Johnsson.

Leksands IF

16.00 på tisdagen skickade Leksands IF ut ett pressmeddelande där man berättade att både vd:n Kjell Kruse och assisterande vd:n, före detta sportchefen, Tore Jobs sa upp sig.

Smackelibonk.

Kanske inte den bästa uppladdningen för Leksand inför sista matchen på höstterminen.

– Vi i laget skötte informationen vi fick på ett bra sätt på isen.

Laget tog ledningen mot Vita Hästen efter mål av nye Johan Olofsson, som är inlånad från Färjestad i en match. Han fick ett friläge och snärtade upp pucken i krysset, trots uppvaktning av en Vita Hästen-back.

– Det har varit snabba ryck, skönt att få sätta en puck i första matchen, sade Johan Olofsson till Cmore.

Därefter lyckades gästerna få ned tempot.

Målskillnad från förkvalserien

Matchen gick i stå.

Och Leksands momentum avstannade.

Vita Hästen lyckades kvittera till 1-1 efter ett backskott av Albin Lorentzon som letade sig sig in i mål.

Rättvist – just då.

I den sista perioden fortsatte ställningskriget. Få klara målchanser och det där glimrade spelet fanns inte. Mycket styrspel och två lag som inte ville skänka bort några lägen.

I spel fyra mot fyra sköt Martin Grönberg 2–1 och 16.16 in i tredje perioden avgjorde Tobias Forsberg med sitt 3–1-mål.

Nu är Leksand bara målskillnad från en plats i förkvalserien och tränarbytet, från Sjur Robert Nilsén till Perra Johnsson, har blivit en succé.