Oskarshamn vann premiären efter straffläggning

Publicerad 2023-09-14

Oskarshamn kom in i matchen efter en rejäl Luleå-bjudning.

Premiären fick sedan avgöras på straffar och där blev Oskarshamns Lukas Jasek stor hjälte.

– Jäkligt skönt, säger hemvändaren Oscar Engsund i TV4 Play.

Oskarshamn mot Luleå blev en dramatisk historia.

Matchen bjöd på kanonskott, bjudningar och matchstraff och det var straffar som fick avgöra det hela.

Där var hemmalaget vassare och Lukas Jasek avgjorde matchen efter sudden-straffar.

Stod för jättebjudning

Luleå imponerade i den andra perioden och tog ledningen efter ett kanonskott av Erik Gustafsson. Men den sista periodens inledning blev en mardröm för Luleå.

Först kvitterade Oskarshamn efter dryga minuten. Och 106 sekunder senare var det dags igen.

Luleås Pontus Själin skickade en galen passning framför egen målvakt. Problemet? Två Oskarshamnsspelare läste situationen. Patrik Karlkvist snodde åt sig pucken och serverade Lukas Jasek till 2–1.

Avgjorde i ”sudden”

Pontus Andreasson kvitterade senare för Luleå och efter en mållös förlängning avgjordes matchen på straffar.

Efter tre ordinarie omgångar blev det sudden-läge och där kunde Lukas Jasek lägga pucken i mål efter en härlig dragning.

– Jag tyckte att vi var värda tre poäng efter den tredje perioden. Men skönt att få två poäng och börja med vinst här i serieinledningen, säger Oscar Engsund.

Engsund, som lämnat just Luleå för moderklubben Oskarshamn, var nöjd med hemkomsten.

– Det är riktigt härligt att vara tillbaka och höra de här fansen, säger han.

På lördag är det återigen dags för full omgång i SHL. Då gästar Oskarshamn Linköping medan Luleå har hemmapremiär mot Timrå.