Ilska efter slashing – då vände Skellefteå och vann

Publicerad 2022-01-30

Första perioden var ett sömnpiller. I början av andra perioden gick ”proppen” där allt hände.
Fyra mål gjorde på cirka fem minuter – där Brynäs gjorde tre av dem.
Men det räckte inte, Skellefteå vann med 4–6.

– Det ska inte ta ett underläge med 3–1 för att komma igång, säger Linus Karlsson i C More efter andra perioden.

Brynäs IF

Brynäs hade inte spelat match på cirka två veckor och det syntes i den första perioden. Det var en händelsefattig förstaperiod och något som Skellefteås tränare, Robert Ohlsson beskrev som ”inget att skriva hem om”.

Om nu den första perioden var ett sömnpiller så var andra perioden desto bättre. 45 sekunder tog det innan Anton Rödin satte matchens första mål. Sedan kom 2–0, 2–1 och sedan 2–1 av bara farten. Ställningen efter andra perioden var 3–2 till hemmalaget.

Linus Karlsson.

Ilskan efter slaget

Starten på andra perioden ledde också till ett mer aggressivt spel. Det nådde kulmen när Brynäs Simon Bertilsson slog Linus Karlsson över händerna vilket fick Karlsson att bli rejält irriterad. Efter situationen fick medspelare hålla Karlsson tillbaka då han var fly förbannad i spelarbåset.

– Jag vet inte hur man kan missa den, helt ärligt. Det är ett slag rätt över händerna. Ni ser ju själva, jag behöver inte förklara mer än så, säger han efter andra perioden till C More.

Skellefteå visade klass

Skellefteå kvitterade genom Rickard Hugg tidigt i den tredje perioden och matchen var vidöppen. Då stod Skellefteå för hockeygodis. Jayce Hawryluk droppade till Jonathan Pudas som passade över centrallinjen till Måns Forsfjäll.

En reducering och två mål i öppen kasse senare kunde slutresultatet fastställas, 4–6.

– De var bättre och starkare. De visade varför de är där uppe i tabellen. Det är bara att gratulera Skellefteå, säger Brynästränaren, Mikko Manner till C More efter matchen.