Johannes Kinnvall presenterad av HV71

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
Kinnvall lämnar Timrå, liksom Jacob Olofsson.
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Kinnvall lämnar Timrå, liksom Jacob Olofsson.

Nu är det officiellt.

Som Sportbladet kunde avslöja i fredags har nu Johannes Kinnvall presenterats av HV71.

– Det känns fantastiskt roligt, säger 21-åringen i ett pressmeddelande.

Som vi kunde berätta i fredags är det nu klart att Johannes Kinnvall inte följer med Timrå till allsvenskan. Efter att ha gjort 22 poäng, 12+10 under säsongen, vilket gjorde honom till bäst av backarna tillsammans med Rögles Kodie Curran, har han nu belönats med ett kontrakt med HV71.

– Han har gjort det otroligt bra hela året och spelar med ett fint självförtroende. En tvåvägsback som fortfarande är ung och utvecklingsbar. Det ska bli spännande att se honom i HV-tröjan i vinter, säger sportchefen Johan Hult.

21-åringen har skrivit på för två år med klubben.

– Det känns fantastiskt roligt och känns som ett steg i rätt riktning för mig. Jag hoppas kunna bidra till HV71:s framgång och utveckla mitt eget spel ytterligare, säger Johannes Kinnvall till klubbens hemsida.

Rivit alla kontrakt

Timrå, som hade flera spelare med kontrakt över nästa säsong, fick i och med degradering alla spelarkontrakt rivna och flertalet spelare väntas lämna.

Under måndagen kunde även Skellefteå presentera en Timråspelare. Montrealdraftade forwarden Jacob Olofsson har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två år

– Det ska bli superkul och jätteinspirerande att få komma hit och spela! Det känns som rätt steg till en bra klubb man följt länge, säger han i ett pressmeddelande.

Publicerad:

LÄS VIDARE