Oskarshamn räckte inte till mot Färjestad

Uppdaterad 2021-02-04 | Publicerad 2021-02-02

Oskarshamn räckte inte riktigt hela vägen mot Färjestad.

En snöpligt självmål gav gästerna en tvåmålsledning, som de inte släppte ifrån sig – och matchen slutade 1–4.

– Ska jag vara helt ärlig vet jag inte om vi förtjänar att vinna, säger Oskarshamnstränaren Martin Filander i CMore.

Färjestad BK

Oskarshamn, som efter en tuff säsong har lyckats vinna fler matcher på sistone, inledde med stort puckinnehav i den första perioden men fick efter ett snöpligt självmål se sig besegrade med 1–4 mot Färjestad.

”Gröt istället för yoghurt”

I första pausen, när det stod 1–1, avslöjade Oskarshamnskaptenen Jonas Engström hemligheten bakom det vassa spelet:

–Jag tog gröt istället för yoghurt imorse, det är nog därför jag har lite mer kraft i buggarna, säger han till CMore.

Dessvärre räckte inte de utökade kolhydraterna hela vägen in i andra och tredje perioden.

I andra perioden tog Färjestads Per Åslund ledningen och några minuter senare råkade Oskarshamns Adam Janosik styra in pucken i eget mål, till 1–3. Den tvåmålsledningen såg Färjestad till att behålla till varje pris – för att sedan utöka till 1–4 med 16 sekunder kvar av matchen .