Tog avsked med en derbyseger

Publicerad 2012-12-08

”Jag tycker vi gör en grym match i dag”

Avskedsföreställning är lika med seger.

Precis som när Douglas Murray och Gabriel Landeskog tog avsked så vann Djurgården i dag när Patric Hörnqvist gjorde sin sista insats för laget.

– Jag tycker vi gör en grym match i dag, säger han efter 2-1-segern.

Djurgården fortsätter att klättra i den allsvenska tabellen. I det som var Patric Hörnqvists sista match i Djurgårdströjan tog man kommandot direkt.

Efter 3,56, i spel fyra mot fyra, tog man också ledningen när Pontus Åberg lossade ett slagskott från höger som SSK:s målvakt Anton Forsberg släppte in ganska lätt. Djurgården fortsatte trycka på perioden ut men 2-0 kom inte förrän i inledningen av andra akten.

Billigt Dif-mål

Återigen kunde man tacka motståndarmålvakt Anton Forsberg för att Philip Holms backhand letade sig in i mål ur svår vinkel.

Men istället för att kontrollera matchen drog hemmalagets huvudpersoner för kvällen, Patric Hörnqvist och Kristofer Ottosson, på sig utvisningar och Matt Read (som också lämnar SSK, om än tillfälligt, efter matchen) kunde sätta 2-1-reduceringen i spel fem mot tre.

– Jag tycker vi gör en riktigt bra match och vi leder rättvist med 2-1, sa Pontus Åberg på jumbotronen inför sista perioden.

Hyllade laget

Där fortsatte Djurgården att kontrollera matchen och precis som när Douglas Murray (seger mot Tingsryd borta) och Gabriel Landeskog (vinst 3-0 mot Almtuna) tackade för sig blev Patric Hörnqvist sista insats alltså en seger.

– Det är en jäkla skillnad på det här laget från första dagen jag kom. Det här laget är på väg framåt, säger Patric Hörnqvist som sammanfattade sin egen insats lite mer kritiskt.

– Jag vill ju göra mer poäng och mål men ibland går det inte som man tänkt, säger han om sina 2+3 på tio matcher.

Djurgården tar med segern klivet upp på samma poäng som Malmö som ligger över strecket som innebär kval till kvalserien.