Då valde Bert Robertsson att täcka för kameran i omklädningsrummet med en handduk.

Därefter tog serieledaren över – och vann matchen efter straffar.

Skellefteå har varit stor dominant i SHL-tabellen.

Men mot de jagande topplagen Frölunda, Växjö, HV71 och Linköping har laget haft bekymmer – och bara tagit 17 av 45 poäng.

HV71 har varit en riktig mardrömsmotståndare.

Efter totalt noll poäng i de tidigare tre mötena tog laget sina två första poäng mot HV71 efter att ha vänt 0-2 till vinst på straffar.

"Ibland är det tufft"

– HV71 spelade bra hockey i dag. Ibland är det tufft, men vi gjorde det väldigt bra i tredje. Det var skönt och vinna på straffar, även om jag tycker att vi borde ha avgjort tidigare, sade Janne Pesonen i C More.

Men HV71 markerade tidigt att laget inte heller den här gången var suget på att ge bort någon poäng till serieledaren.

Redan efter fyra minuter tog Jönköpingslaget ledningen när Anton Bengtsson satte pucken bakom Markus Svensson, som ikväll vaktade Skellefteåmålet. Det var Bengtssons fjärde mål på Skellefteå.

– De passar oss bra. I dag får jag ett kanonläge. Deras forwardar är inte så aggressiva på mig, sade han i C More.

Släckte ner med handduk

Men sedan tog Skellefteå över initiativet i perioden – och HV71 hade svårt att hinna med. Men ett hårt pressat HV71 kunde gå till paus i ledning.

Vad tränarduon Bert Robertsson och Hans Wallson gav för instruktioner till sina spelare i paus, ville de inte att någon skulle veta. Robertsson valde nämligen att täcka över den kamera som finns i SHL-omklädningsrummen med en handduk. Något som C More gick igång på.

– Nu är det specialinstruktioner på gång som det verkar. Bert Robertsson stänger kameran, ropade Tommy Åström.

Utdelningen i den andra perioden blev dock inte bättre för serieledaren.

HV71:s Mattias Tedenby tystade hemmasupportrarna helt när han satte 2-0 i slutet av den andra perioden.

Men tillslut gav övertaget i matchen med sig. Laget gjorde dubbla mål och tvingade matchen till förlängning. Skellefteå vann sedan på straffar – något som innebar lagets två första poäng mot HV71 den här säsongen.