Luleå vann – trots Rautios jättetavla

Uppdaterad 2011-10-05 | Publicerad 2011-10-04

Luleås målvakt David Rautio stod för en jättetavla.

Ändå lyckades hemmalaget besegra Linköping med 3–2 (2–0, 0–1, 1–1).

Vi börjar med Rautios miss. Den kom vid Luleå-ledning med 2–0 5.12 in i den andra perioden.

Andreas Jämtin flippade iväg en puck från mittlinjen som studsade precis framför David Rautio och sedan över hans benskydd.

”En av hundra går in”

Säsongens målvaktstavla hittills.

– Ett skitmål, tyckte också LHC:s Pär Arlbrandt i Canal Plus.

– En av hundra som går in därifrån, sa Luleås Sebastian Enterfeldt som tidigare satt hemmalagets 2–0-mål i den pigga första perioden.

1–2-målet gav Linköping mer fart under skridskorna, men någon kvittering i andra perioden blev det inte.

Däremot kom den i den tredje perioden.

Efter 6.31 slog Sebastian Karlsson in 2–2 efter en misstänkt hög klubba i momentet innan. Trots en del Luleåprotester godkände domarduon målet.

Men Linköping glädje blev kortvarig.

Bara knappt två minuter senare serverade finländaren Joonas Vihko en stenhårt passning in till landsmannen Sami Sandell som rakade in pucken bakom LHC:s målvakt Fredrik Norrena.

Tog ut Norrena

Även det målet såg ut att vara mot reglerna då Sandell stod i målgården när han slog in pucken. Men varken Fredrik Norrena eller någon annan i Linköpingslägret protesterade.

På slutet tog Linköping ut Norrena från kassen och satsade på sex utespelare i drygt en och en halv minut. Trots bra LHC-tryck kunde David Rautio och Luleåförsvaret hålla undan.

– Det var inte vår bästa match, men vi tog tre poäng. Det var det viktigaste, sa Joonas Vihko till Canal Plus.