Frölunda höll på att tappa matchen.

Då klev Andreas Johnson fram och satte sitt sjunde matchavgörande mål.

– Klart att det är sjukt skönt, säger han i C More.

Mathis Olimb och hans Frölunda fick jubla till slut.

Igår lyckades Frölunda vända 0-2 underläge till 3-2-vinst mot serieledande Skellefteå. I lördagens match mot Linköping såg pendeln ett tag ut att snabbt ha svängt tillbaka. 2-0 blev 2-2 – men i den tredje perioden klev Andreas Johnson fram. Med sitt sjunde matchavgörande mål för säsongen såg han till att Frölunda fick med sig sin andra raka seger i SHL. Att laget bara haft en dag på sig för vila tyckte inte Andreas Johnson påverkat.

"Tyckte inte det märktes"

– Vi hade ju nästan en hel dag på oss att ladda om... Det tycker inte jag märktes av, säger han.

Efter flera tunga omgångar verkar Frölunda vara tillbaka i vinnarspåret.

– Ja, nu tycker jag att vi ska titta på några fler matcher. Men vi har haft ett väldigt bra försvarsspel nu, som jag inte tycker att vi haft innan, säger Johnson.

Bortalaget behövde tio minuter blankt för att spräcka nollan. I stället för att gå på mål höll Mikael Wikstrand i pucken och hittade Elias Fälth som läckert lade in 1-0. Mattias Janmark ökade på till 2-0 fem minuter senare mot ett blekt Linköping. Linköpings tränare Roger Melin var riktigt irriterad i paus – och skyllde på?

– Attityden. Den var riktigt dålig. Frölunda spelar i varje situation för att vinna. Det gjorde inte vi i den här perioden. Jag är grymt irriterad, sade tränaren i C More.

Upp på en andraplats i tabellen

Men när lagen klev in på isen för mittenperioden hade Roger Melin fått liv i sitt lag, som fick iväg tolv skott på mål – mot Frölundas noll. Och med mål av Broc Little både i den perioden och i mitten av den tredje perioden var matchen utjämnad.

Andreas Johnson avgjorde sedan matchen med sitt 3-2-mål med sex minuter kvar av matchen.

De tre poängen innebär att laget klättrar upp till en andraplats i tabellen.