Färjestad fick mål bortdömt – för att SSK var sex spelare på isen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-22

Kräftgången fortsätter för Färjestad.

Södertälje vann – efter att ha fått rejäl hjälp av domarna.

– Det är en väldigt avgörande sak, säger Canal Plus Leif Boork efter att domarna felaktigt blåst av just innan ett Färjestadmål.

Färjestad har det riktigt tungt för tillfället. I mötet med Södertälje blev man straffade två gånger om i början av den tredje perioden. Först gjorde Södertälje 0-1 genom Julian Jacobsen. Han kunde enkelt och ohotad slå in en retur efter Martin Chabadas skott.

Bortdömt mål

Ett par minuter senare gjorde Färjestad en till synes korrekt kvittering, men målet blev bortdömt av domaren David Bergman. Anledningen? Södertälje var sex spelare på banan. Men det var Färjestad som hade pucken, vilket gjorde att domaren kunde avvakta med att blåsa av. Även om det inte måste bli avvaktande utvisning vid för många spelare på isen får domaren välja avvaktande utvisning om det är en målchans.

Senare fick domaren hård kritik av Canal Plus-experten Leif Boork.

– Det är en väldigt avgörande sak naturligtvis. Det kan stå mellan en eller två poäng i slutet för båda de här lagen, så det är viktigt att domarna är ritkigt taggade, sade han.

Videll nätade

Som ytterligare lök på laxen gjorde i stället Linus Videll 0-2 för SSK efter halva perioden. Södertälje vann pucken högt upp och på kontringen kunde Videll sätta dit gästernas andra mål. Men spänningen var inte över. Endast 19 sekunder senare kunde unge Robin Sterner reducera, efter att Per Åslund närmast kastat in pucken från kanten. Den styrdes på en SSK-spelare, och ställde Pontus Sjögren i kassen totalt.

Men Sjögren gjorde en mycket stabilt insats, och kan inte lastas för baklängesmålet.

– Han har tagit enorma kliv. Jag är nästan säker på att han har en SSK-tatuering någonstans också, säger Peter Popovic till Canal plus om sin målvakt.

Djup formsvacka

Men, det var SSK som tog hem tre poäng och skickade Färjestad ännu längre ner i formsvackan. Med 29 sekunder kvar kunde Mattias Carlsson sätta 1-3 i öppen kasse, och säkra tre poäng till gästerna.

Hemmaspelarna blev utbuade efter slutsignalen, och har bara tagit fyra poäng sedan nyår.

– Om vi hamnar i underläge och kommer krångligt till på hemmaplan har vi stora förväntningar på oss, och då spelar vi svårare än vi ska göra, säger Färjestadscoachen Tommy Samuelsson till Canal plus.