Skellefteå vann galna finaldramat – Robertsson hjälte

Avgjorde i femte perioden

Uppdaterad 2023-04-24 | Publicerad 2023-04-20

VÄXJÖ/STOCKHOLM. Skellefteå hänger i.

Simon Robertsson blev stor hjälte när han avgjorde ett galet drama mot Växjö i den femte perioden – och reducerade finalserien.

– Det är en rättvis vinst, säger Robertsson efter 3–2-segern.

I 91 minuter slet spelarna på isen.

Men till slut var det spelarna i Skellefteå som fick jubla. Avgörandet kom i den femte perioden när Simon Robertsson pricksköt in segerpucken direkt efter Linus Lindströms vunna tekning.

– Jag fick två lägen efter varandra. Det var skönt att den andra gick in. Vad som hände sedan har jag ingen aning om, det är bara blankt. Det är ren lycka få avgöra en sådan här match, något liknande har jag inte varit med om i karriären innan, säger Robertsson.

Enligt C Mores expert Petter Rönnqvist var agerandet vid målet tveksamt av Växjös målvakt Emil Larmi.

– Det ser ut som att han väntar på bussen, säger han i C More om målvaktens agerande.

Målet var spiken i kistan på en match som var på väg att bli målsnål men som i stället utvecklade sig till ett galet drama.

Simon Robertsson jublar efter sitt avgörande mål.

Målexplosion

När Pär Lindholm styrde in 1–0 efter 48 minuter var det början på en galen målexplosion. Dan Sexton kvitterade och med endast 3.35 minuter kvar att spela skickade Joel Kellman in 2–1 till Växjö.

Men det var inte klart där.

Victor Stjernborg visades ut för tripping och i powerplayet kvitterade Oscar Möller, minuten efter Växjös ledningsmål. Det var dock ett mål som fick hemmalaget att protestera då de ansåg att Filip Sandberg borde ha visats ut för en crosschecking i samma sekvens.

Första förlängningsperioden blev mållös. Men även där var det en situation där protester tillkom – denna gång från Skellefteås håll.

Brian Cooper träffade Jonathan Pudas med en tackling över knäet varpå Skellefteå-spelaren. Skellefteå ville se fem minuters utvisning men Cooper fick två minuter för tripping.

”Pumpar på”

Simon Robertssons avgörande kom elva minuter in i den femte förlängningsperioden.

– Vi maler på och pumpar på. VI har sjukt mycket lägen och jag tycker att vi vinner rättvist, säger Jonathan Pudas.

Nästa match spelas i Skellefteå på lördag. Växjö leder med 2–1 i matcher.

– Vi ska mala på byte för byte. VI borde vunnit hemma senast och vi ska fortsätta. Full gas direkt från start på lördag, säger Pudas.

Skellefteås Pär Lindholm i kamp med Växjös Hardy Häman Aktell och målvakt Emil Larmi.