Brynäs bjöd på dubbla självmål

Uppdaterad 2011-03-13 | Publicerad 2011-03-12

Mardröm i matchen

Brynäs tog ledningen mot Färjestad och såg ut att få gå till periodvila i ledning.

Då gjorde 20-årige Jakob Silfverberg självmål med sju sekunder kvar av perioden.

FBK:s Mikael Johansson lyckades sedan valla in ytterligare ett mål via Brynäs spelare.

Det var ett oturligt mål för Silfverberg och Brynäs. Laget var mer eller mindre vinna matchen då Färjestad hade ledningen med 2-0 i kvartsfinalserien. Magnus Kahnbergs 1-0 var därför välkommet.

”Shit happens”

Men bara sju sekunder innan den första perioden skulle sluta kom alltså smällen. Färjestads Mikael Johansson skulle slå en passning genom boxen under hemmalagets power play men träffade Silfverberg. Pucken styrde på 20-åringens skridsko och gled retsamt in i det öppna målet.

– Shit happens. Men vi gör en jättebra period så vi får glömma att det står 1-1, säger Kahnberg.

”Skönt att ha oavgjort”

Ett psykologiskt mycket tungt mål för bortalaget så nära inpå pausvilan. Extra tungt också eftersom Brynäs nu tagit ledningen i alla tre kvartsfinalerna men tappat.

– De kommer ut och pressar oss men det är skönt att ha oavgjort i alla fall, säger FBK:s Mikael Johansson.

Färjestad gjorde också 2-1 sedan Mikael Johansson fällts av Lars Jonssons klubba och sedan själv återigen vallat in pucken via en Brynäs-spelare. Detta till stor ilska hos Brynäs som hävdade att Johansson filmade.

Trots det lyfte sig Brynäs och vann matchen med 4-3 efter förlängning.