Nu är man vidare till semifinal efter dramatik i den fjärde kvartsfinalen mot Bik Karlskoga.

Stor hjälte blev Jonathan Lekkerimäki med sitt avgörande mål i 6–3-segern.

Det var inte det enklaste motståndet Djurgården fick i form av Karlskoga.

Men efter fyra raka segrar står det klart att det trots allt blev en rätt bekväm resa till semifinal för Stockholmslaget.

Men segern borta i Karlskoga kom med viss möda.

Gästerna tog visserligen ledningen genom Liam Öhgren i första perioden men Karlskoga både kvitterade och tog ledningen på några minuter. Djurgården skulle ta tillbaka ledningen men fem minuter in i tredje perioden kvitterade David Lilja till 3–3.

Men det blev Djurgårdens kväll till slut.

Junioren klev fram

18-årige Jonathan Lekkerimäki som har haft en tung säsong med skador och sviktande form klev fram och pricksköt in 4–3.

Djurgården vann till slut med 6–3 efter dubbla mål i tom målbur.

– Det känns tryggt i laget och vi spelar bra. Det känns väldigt bra, säger Lekkerimäki i C More.

Därmed avancerar man till semifinal tack vare 4–0 i matcher medan Karlskogas säsong är över.

– Man är inne i en slutspelsbubbla och så tar det slut. Det är klart att det är jobbigt, säger Karlskogas tränare Karl Helmersson i C More.

Samtidigt som Djurgården gick vidare lever kvartsfinalserien mellan Södertälje och Mora i allra högsta grad.

Fredagens match i Södertälje svängde fram och tillbaka innan Lucas Carlsson blev hjälte med sitt 3–2-mål i mitten av den tredje perioden.

Därmed kvitterade Södertälje till 2–2 i matcher.

Tingsryd spelar i hockeyallsvenskan även 2023/2024.

Under fredagen säkrade laget segern i ”play out” mot Västervik.

En stor skara tillresta supportrar fick fira en 2–0-seger och seger med totalt 4–2 i matcher mot Västervik som spelar i hockeyettan nästa säsong.